Acervo
-
2022 Vol. 25
Optimization of enzymatic hydrolysis of Pleurotus ostreatus derived proteins through RSM and evaluation of nutritional and functional qualities of mushroom protein hydrolysates
Otimização da hidrólise enzimática de proteínas derivadas de P. ostreatus por meio de Metodologia de Superfície de Resposta e avaliação de qualidade nutricional e funcional de hidrolisados da proteína do cogumeloBhaswati Goswami, Sayari Majumdar, Ruma Dutta, Jayati Bhowal
-
2022 Vol. 25
Evaluation of two analytical methods of detection for intestinal parasites in curly lettuce sold in food stalls
Avaliação de dois métodos analíticos para detecção de parasitos intestinais em alfaces crespas vendidas em feiras de ruaJoazir Rodrigues Oliveira, Rafaela Cássia da Cunha Pedroso, Sirbene Nunes da Cunha, Vinicius Silva Castro, Adelino da Cunha Neto
-
2022 Vol. 25
Arabica coffee flow properties assessed using different roasts and particle sizes during storage
Propriedades de fluxo de café arábica em diferentes torras e granulometrias durante o armazenamentoGabriel Henrique Horta de OLIVEIRA, Paulo Cesar Corrêa, Ana Paula Lelis Rodrigues de OLIVEIRA, Guillermo Asdrúbal Vargas-Elías, Carlito Calil Júnior
-
2022 Vol. 25
Conservation of minimally processed pinhão using chitosan and gelatin coatings
Conservação de pinhão minimamente processado pelo uso de revestimentos de quitosana e gelatinaPérsia Barcellos Carrasco, Viviane Souza de Oliveira, Glória Caroline Paz Gonçalvez, Eliezer Avila Gandra, Carla Rosane Barboza Mendonça, Caroline Dellinghausen BORGES
-
2022 Vol. 25
Cinética da degradação térmica de antociani-nas de alaybilí (Vaccinium floribundum Kunth) e macha-macha (Gaultheria glomerata (Cav.) Sleumer)
Kinetic of thermal degradation of alaybilí (Vaccinium floribun-dum Kunth) and macha-macha (Gaultheria glomerata (Cav.) Sleumer) anthocyaninsErick Huarancca-Huarcaya, Luis Ricardo Paredes-Quiroz, Nivia Marisol Paredes- Estrada, Melquiades Barragán-Condori, Víctor Justiniano Huamaní-Meléndez
-
2022 Vol. 25
Phytochemical evaluation of lipoxygenase-free soybean genotypes for human consumption
Avaliação fitoquímica de genótipos de soja sem lipoxigenases para consumo humanoRose Marry Araújo Gondim-Tomaz, Nelson Raimundo Braga, Cassia Regina Limonta Carvalho, Paulo Bolller Gallo, Norma de Magalhães Erismann
-
2022 Vol. 25
Effect of pre-gelatinized temperature on physical and nutritional content of indonesian instant cassava leaves porridge: rowe luwa
Efeito da temperatura de pré-gelatinizada no conteúdo físico e nutricional do mingau instantâneo de folhas de mandioca: rowe luwa, típico da IndonésiaAde Chandra Iwansyah, Trian Apriadi, Dede Zainal Arif, Yusuf Andriana, Ashri Indriati, Nurkartika Indah Mayasti, Rohmah Luthfiyanti
-
2022 Vol. 25
Caracterização tecnológica da farinha de grão-de-bico variedade BRS cristalino
Technological characterization of BRS cristalino variety chickpea flourThaynnara Cristina Rodrigues Fernandes, Luiz Fernando de Camargos, Patrícia Aparecida Camilo, Flávio Gonçalves de Jesus, Ana Paula Silva Siqueira
-
2022 Vol. 25
Influence of processing methods on the content of polyphenols and anthocyanins and on the antioxidant activity of Rubus brasiliensis Mart. fruits
Influência dos métodos de processamento no conteúdo de polifenóis e antocianinas e na atividade antioxidante de frutos de Rubus Brasiliensis Mart.Ana Paula Anzolin, Charise Dallazem Bertol, Gian Carlos Taparello, Verônica Cristina da Silveira, Luciana Grazziotin Rossato-Grando
-
2022 Vol. 25
Effects of different drying conditions on bioactive potential of Brazilian olive leaf
Efeitos de diferentes condições de secagem no potencial bioativo da folha de oliveira de origem brasileiraAnderson Cagliari, Thamiris Renata Martiny, Ricardo Nascimento, Marcilio Machado Morais, Gabriela Silveira da ROSA
-
2022 Vol. 25
Lactose-free dulce de leche with different concentrations of green banana biomass
Doce de leite sem lactose com diferentes concentrações de biomassa de banana verdeManoela Alano Vieira, Graciele de Oliveira Kuhn, Milene Marquezi, Luciana Senter, Eliane Maria Zandonai Michielin, Franciele Pozzebon Pivetta, Ana Caroline Perotti Albani
-
2022 Vol. 25
Características físico-químicas e compostos bioativos de acessos de batata-doce na região centro-sul do Paraná
Physical-chemical characteristics and bioactive compounds of sweet potato accesses in the central-south region of ParanáTania Helena Neunfeld, Juliano Tadeu Vilela de Resende, Kélin Schwarz, Edson Perez Guerra, Vanderlei Aparecido de Lima, Andrielli Letícia Valentim
-
2022 Vol. 25
Microparticles coated with proteins in their natural state and in vitro gastrointestinal simulation
Micropartículas revestidas com proteínas em seu estado natural e simulação gastrointestinal in vitroEstefany Deyhanyra Rengifo Silvano, Rafael Segundo Vela Paredes, Alenguer Gerónimo Alva Arévalo, Jessy Patricia Vásquez Chumbe, Roger Ruíz Paredes, Thony Arce Saavedra, Fernando Tello Célis
-
2022 Vol. 25
Bioacessibilidade in vitro de carotenoides e compostos fenólicos e capacidade antioxidante de farinhas do fruto pequi (Caryocar brasiliense Camb.)
In vitro bioaccessibility of carotenoids and phenolic compounds and antioxidant capacity of pequi fruit (Caryocar brasiliense Camb.) floursIsabela Mendes Pacheco Narita, Gabriel Silvério Filbido, Bruno Araujo Ferreira, Ana Paula de Oliveira Pinheiro, Daphane da Cruz e Silva, Edgar Nascimento, Ricardo Dalla Villa, Adriana Paiva de Oliveira
© Brazilian Journal of Food Technology
Av. Brasil, 2880, Jd. Chapadão | Campinas-SP - Brasil - CEP 13070-178
Tel: +55 19 3743-1762 | E-mail: bjftsec@ital.sp.gov.br
Todo o conteúdo do periódico, exceto onde está identificado, é licenciado sob uma
Licença Creative Commons BY - Atribuição 4.0 Não Adaptada (CC BY 4.0).