Acervo

  • 2022 Vol. 25

    Perfil do consumidor de alimentos funcionais: identidade e hábitos de vida
    Profile of functional food consumer: identity and habits

    Giovana Flores Safraid, Cristine Zanquetta Portes, Roseana Machado Dantas, Ângela Giovana Batista

  • 2022 Vol. 25

    Conventional and emerging techniques for extraction of bioactive compounds from fruit waste

    Tacila Rayane Jericó Santos, Luciana Cristina Lins de Aquino Santana

  • 2022 Vol. 25

    The effect of ozonated water on changes in the quality of blanched edamame during cold storage

    Inta Krasnova, Dalija Seglina, Karina Juhnevica-Radenkova, Liga Lepse, Solvita Zeipina

  • 2022 Vol. 25

    Optimization of enzymatic hydrolysis of Pleurotus ostreatus derived proteins through RSM and evaluation of nutritional and functional qualities of mushroom protein hydrolysates
    Otimização da hidrólise enzimática de proteínas derivadas de P. ostreatus por meio de Metodologia de Superfície de Resposta e avaliação de qualidade nutricional e funcional de hidrolisados da proteína do cogumelo

    Bhaswati Goswami, Sayari Majumdar, Ruma Dutta, Jayati Bhowal

  • 2022 Vol. 25

    Evaluation of two analytical methods of detection for intestinal parasites in curly lettuce sold in food stalls
    Avaliação de dois métodos analíticos para detecção de parasitos intestinais em alfaces crespas vendidas em feiras de rua

    Joazir Rodrigues Oliveira, Rafaela Cássia da Cunha Pedroso, Sirbene Nunes da Cunha, Vinicius Silva Castro, Adelino da Cunha Neto

  • 2022 Vol. 25

    Arabica coffee flow properties assessed using different roasts and particle sizes during storage
    Propriedades de fluxo de café arábica em diferentes torras e granulometrias durante o armazenamento

    Gabriel Henrique Horta de OLIVEIRA, Paulo Cesar Corrêa, Ana Paula Lelis Rodrigues de OLIVEIRA, Guillermo Asdrúbal Vargas-Elías, Carlito Calil Júnior

  • 2022 Vol. 25

    Impact of controlled fermentation on the volatile aroma of roasted cocoa
    Impacto da fermentação controlada no aroma volátil do cacau torrado

    Yogi Purna Rahardjo, Khaswar Syamsu, Sapta Rahardja, Samsudin

  • 2022 Vol. 25

    Conservation of minimally processed pinhão using chitosan and gelatin coatings
    Conservação de pinhão minimamente processado pelo uso de revestimentos de quitosana e gelatina

    Pérsia Barcellos Carrasco, Viviane Souza de Oliveira, Glória Caroline Paz Gonçalvez, Eliezer Avila Gandra, Carla Rosane Barboza Mendonça, Caroline Dellinghausen BORGES

  • 2022 Vol. 25

    Cinética da degradação térmica de antociani-nas de alaybilí (Vaccinium floribundum Kunth) e macha-macha (Gaultheria glomerata (Cav.) Sleumer)
    Kinetic of thermal degradation of alaybilí (Vaccinium floribun-dum Kunth) and macha-macha (Gaultheria glomerata (Cav.) Sleumer) anthocyanins

    Erick Huarancca-Huarcaya, Luis Ricardo Paredes-Quiroz, Nivia Marisol Paredes- Estrada, Melquiades Barragán-Condori, Víctor Justiniano Huamaní-Meléndez

  • 2022 Vol. 25

    Phytochemical evaluation of lipoxygenase-free soybean genotypes for human consumption
    Avaliação fitoquímica de genótipos de soja sem lipoxigenases para consumo humano

    Rose Marry Araújo Gondim-Tomaz, Nelson Raimundo Braga, Cassia Regina Limonta Carvalho, Paulo Bolller Gallo, Norma de Magalhães Erismann

  • 2022 Vol. 25

    Effect of pre-gelatinized temperature on physical and nutritional content of indonesian instant cassava leaves porridge: rowe luwa
    Efeito da temperatura de pré-gelatinizada no conteúdo físico e nutricional do mingau instantâneo de folhas de mandioca: rowe luwa, típico da Indonésia

    Ade Chandra Iwansyah, Trian Apriadi, Dede Zainal Arif, Yusuf Andriana, Ashri Indriati, Nurkartika Indah Mayasti, Rohmah Luthfiyanti

  • 2022 Vol. 25

    Caracterização tecnológica da farinha de grão-de-bico variedade BRS cristalino
    Technological characterization of BRS cristalino variety chickpea flour

    Thaynnara Cristina Rodrigues Fernandes, Luiz Fernando de Camargos, Patrícia Aparecida Camilo, Flávio Gonçalves de Jesus, Ana Paula Silva Siqueira

  • 2022 Vol. 25

    Práticas ambientalmente sustentáveis em unidades de alimentação e nutrição hospitalares
    Environmentally sustainable practices in hospital foodservices

    Katrina Skolove Silva, Angélica Cotta Lobo Leite Carneiro, Leandro de Morais Cardoso

  • 2022 Vol. 25

    Carbon footprint of Brazilian cocoa produced in Pará state
    Pegada de carbono do cacau brasileiro produzido no estado do Pará

    Giovanna Maria Cappa Hernandes, Priscilla EFRAIM, Adriana Reis de Andrade Silva, Guilherme de Castilho Queiroz

  • 2022 Vol. 25

    Influence of processing methods on the content of polyphenols and anthocyanins and on the antioxidant activity of Rubus brasiliensis Mart. fruits
    Influência dos métodos de processamento no conteúdo de polifenóis e antocianinas e na atividade antioxidante de frutos de Rubus Brasiliensis Mart.

    Ana Paula Anzolin, Charise Dallazem Bertol, Gian Carlos Taparello, Verônica Cristina da Silveira, Luciana Grazziotin Rossato-Grando

  • 2022 Vol. 25

    Effects of different drying conditions on bioactive potential of Brazilian olive leaf
    Efeitos de diferentes condições de secagem no potencial bioativo da folha de oliveira de origem brasileira

    Anderson Cagliari, Thamiris Renata Martiny, Ricardo Nascimento, Marcilio Machado Morais, Gabriela Silveira da ROSA

  • 2022 Vol. 25

    Lactose-free dulce de leche with different concentrations of green banana biomass
    Doce de leite sem lactose com diferentes concentrações de biomassa de banana verde

    Manoela Alano Vieira, Graciele de Oliveira Kuhn, Milene Marquezi, Luciana Senter, Eliane Maria Zandonai Michielin, Franciele Pozzebon Pivetta, Ana Caroline Perotti Albani

  • 2022 Vol. 25

    Consumer-consumption characteristics of ready-to-eat sous vide food products within the habitual context of the household
    Características de consumo de alimentos em sous vide prontos para consumo no contexto habitual do lar

    María Victoria Aviles, Elisa Fernanda Naef, Rosa Ana Abalos

  • 2022 Vol. 25

    Características físico-químicas e compostos bioativos de acessos de batata-doce na região centro-sul do Paraná
    Physical-chemical characteristics and bioactive compounds of sweet potato accesses in the central-south region of Paraná

    Tania Helena Neunfeld, Juliano Tadeu Vilela de Resende, Kélin Schwarz, Edson Perez Guerra, Vanderlei Aparecido de Lima, Andrielli Letícia Valentim

  • 2022 Vol. 25

    Polyphenol content, color and acceptability of carrot pickles added with yerba mate powder extract
    Polifenóis, cor e aceitabilidade de conservas de cenoura adicionadas com extrato de pó de erva-mate

    Emiliano Roberto Neis, Mónica Mariela Covinich, Griselda Patricia Scipioni

  • 2022 Vol. 25

    Microparticles coated with proteins in their natural state and in vitro gastrointestinal simulation
    Micropartículas revestidas com proteínas em seu estado natural e simulação gastrointestinal in vitro

    Estefany Deyhanyra Rengifo Silvano, Rafael Segundo Vela Paredes, Alenguer Gerónimo Alva Arévalo, Jessy Patricia Vásquez Chumbe, Roger Ruíz Paredes, Thony Arce Saavedra, Fernando Tello Célis

  • 2022 Vol. 25

    Approaching the sensory profile of Paipa cheese, the Colombian ripened cheese with protected designation of origin
    Estudo do perfil sensorial do queijo Paipa, o queijo curado da Colômbia com denominação de origem protegida

    Diego Alejandro Benavides-Sánchez, Carolina Pena-Serna

  • 2022 Vol. 25

    Bioacessibilidade in vitro de carotenoides e compostos fenólicos e capacidade antioxidante de farinhas do fruto pequi (Caryocar brasiliense Camb.)
    In vitro bioaccessibility of carotenoids and phenolic compounds and antioxidant capacity of pequi fruit (Caryocar brasiliense Camb.) flours

    Isabela Mendes Pacheco Narita, Gabriel Silvério Filbido, Bruno Araujo Ferreira, Ana Paula de Oliveira Pinheiro, Daphane da Cruz e Silva, Edgar Nascimento, Ricardo Dalla Villa, Adriana Paiva de Oliveira

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