Acervo
-
2023 Vol. 26
Salmonella spp. in non-edible animal products: a burden on the broiler industry
Salmonella spp. em produtos animais não comestíveis: um ônus para a indústria de frangosWellington Luis Reis Costa, Emília Turlande Sêneca Ribeiro dos Santos, Moara de Santana Martins Rodgers, Lia Muniz Barretto Fernandes, Elmiro Rosendo do Nascimento
-
2023 Vol. 26
Adaptive Laboratory Evolution to obtain lactic acid bacteria strains of industrial interest – a review
Adaptação Laboratorial Evolutiva para obtenção de cepas de bactérias ácido-lácticas de interesse industrial – uma revisãoLuana Tirloni, Daiane Heidrich, Claucia Fernanda Volken de Souza
-
2023 Vol. 26
Microbiological evaluation of feet-cutter disc for broiler with a self-washing system using heated and non-heated water
Avaliação microbiológica de disco corta-pés de frangos com sistema de autolavagem utilizando água aquecida e não aquecidaRicardo Cavani, Marcela da Silva Rubio, Lucas Bocchini Rodrigues Alves, Khauston Augusto Pereira Alves, Marita Vedovelli Cardozo
-
2023 Vol. 26
Yacon juice as culture and cryoprotectant medium for Latilactobacillus sakei and Staphylococcus vitulinus autochthonous strains
Suco de yacon como meio de cultivo e crioprotetor para cepas autóctones de Latilactobacillus sakei e Staphylococcus vitulinusNoelia Palavecino Prpich, Ernesto Sanabria, María Fernanda Gliemmo, María Elisa Cayré, Marcela Paola Castro
-
2023 Vol. 26
Physicochemical composition and functional properties of bee pollen produced in different locations
Brena Karisa Campos de Melo, Jackeline Alves da Silva, Rhaabe Dayane da Silva Gomes, Patrícia Peixoto Custódio, Gunthineia Alves de Lira, Adriana Margarida Zanbotto Ramalho, Mônica Correia Gonçalves, Sthelio Braga da Fonseca, Adriano Henrique do Nascimento Rangel, Maria de Fátima Bezerra
-
2023 Vol. 26
Antimicrobial effect of phenolic-rich jaboticaba peel aqueous extract on Staphylococcus aureus and Escherichia coli
Efeito antimicrobiano de extrato aquoso rico em polifenóis de casca de jabuticaba em Staphylococcus aureus e Escherichia coliNataís Fleck, Wemerson Castro de Oliveira, Rosiele Lappe Padilha, Adriano BRANDELLI, Voltaire Sant’Anna
-
2023 Vol. 26
Biochemical, nutritional, and toxicological properties of the edible species Phlebopus beniensis with ethnomycological notes from Paraguay
Propriedades bioquímicas, nutricionais e toxicológicas da espécie comestível Phlebopus beniensis com notas etnomicológicas do ParaguaiMichelle Campi, Claudia Mancuello, Yanine Maubet, Enzo Cristaldo, Brenda Veloso, Francisco Ferreira, Lara Thornton, Gerardo Robledo
-
2023 Vol. 26
Viability and resistance of Lacticaseibacillus rhamnosus GG to passion fruit beverages with whey protein isolate
Adriana Couto Guerra, Eliane Maurício Furtado Martins, Daniele de Almeida Paula, Bruno Ricardo de Castro Leite Júnior, Roselir Ribeiro da Silva, Frederico Souza Lima Caldoncelli Franco, Maurilio Lopes Martins, Gabriel Henrique Horta de OLIVEIRA
-
2023 Vol. 26
Nutritional and consumer acceptance evaluation of soymilk from specialty and conventional soybean cultivars
Avaliação nutricional e aceitação pelo consumidor de extrato de soja de cultivares especiais e convencionaisIlana FELBERG, Mercedes Concórdia Carrão-Panizzi, Rosires DELIZA, Sidinéa Cordeiro de Freitas, Elizabeth Borges Gonçalves, Sidney PACHECO, Manuela Cristina Pessanha de Araujo Santiago, Rosemar ANTONIASSI
-
2023 Vol. 26
Allspice (Pimenta Dioica Lindl) leaves essential oil as a potential antioxidant and antimicrobial source for use in mechanically deboned poultry meat
Óleo essencial de pimenta-da-jamaica (Pimenta Dioica Lindl.) como potencial fonte antioxidante e antimicrobiana para uso em carne de frango desossada mecanicamenteBruna Fernandes Andrade, Vanuzia Rodrigues Fernandes Ferreira, Giselle Pereira Cardoso, Monalisa Pereira Dutra Andrade, Alcinéia de Lemos Souza Ramos, Maria das Graças Cardoso, Eduardo Mendes RAMOS
-
2023 Vol. 26
Variability of volatile compound profiles during two coffee fermentation times in northern Peru using SPME-GC/MS
Variabilidade dos perfis de compostos voláteis durante dois períodos de fermentação do café no norte do Peru usando SPME-GC/MSJhordy Perez, Martha Steffany Calderon, Danilo Edson Bustamante, Aline Camila Caetano, Jani Elisabet Mendoza, Samia Littly Jahavely Fernandez-Güimac
-
2023 Vol. 26
Spectrophotometry of Winkler and White's official methods for the determination of hydroxymethylfurfural in bee honey
Isabel Cabral Maeda, Aryele Nunes da Cruz Encide Sampaio, Evelyn Fernanda Flores Caron, José Fernando Nardy, Sarah Cristina de Oliveira, Juliano Gonçalves Pereira, Otávio Augusto Martins
-
2023 Vol. 26
Effect of different processing conditions to obtain expanded extruded based on cowpea
Efeito de diferentes condições de processamento na obtenção de extrusados expandidos à base de feijão-caupiIzabel Cristina Veras SILVA, Kaesel Jackson Damasceno-Silva, Jorge Minoru Hashimoto, Carlos Wanderlei Piler de Carvalho, José Luis Ramirez Ascheri, Melicia Cintia Galdeano, Maurisrael de Moura Rocha
-
2023 Vol. 26
Bioactive compounds of Eugenia punicifolia fruits: a rich source of lycopene
Compostos bioativos de frutos de Eugenia punicifolia: uma rica fonte de licopenoElaine Cristina de Oliveira Braga, Sidney PACHECO, Manuela Cristina Pessanha de Araujo Santiago, Ronoel Luiz de Oliveira GODOY, Monalisa Santana Coelho de Jesus, Víctor de Carvalho Martins, Marcelo da Costa Souza, Alexandre Porte, Renata Galhardo BORGUINI
-
2023 Vol. 26
Sugarcane (Saccharum officinarum) bagasse as a source of fiber and fat replacer in ice creams: chemical, microbiological, and sensory evaluation
Bagaço de cana-de-açúcar (Saccharum officinarum) como fonte de fibras e substituto de gordura em gelados: avaliação química, microbiológica e sensorialLuis Zuniga Moreno, Fernando Damian, Edgar Landines, Ahmed El-Salous
-
2023 Vol. 26
Nutraceuticals based on Portuguese grape pomaces as a potential additive in food products
Nutracêuticos à base de bagaços de uva portuguesa como potencial aditivo em produtos alimentaresAna Ferreira da Vinha, Carla Sousa e Silva, Gonçalo de Magalhães e Sousa, Carla Guimarães Moutinho, João Brenha, Ricardo Sampaio
-
2023 Vol. 26
Plant based proteins as an egg alternative in cookies: using de-oiled sunflower meal and its protein isolate as an emulsifying agent
Proteínas vegetais como alternativa ao ovo em biscoitos: uso de farinha de girassol sem óleo e sua proteína isolada como um agente emulsionanteThaís Dolfini Alexandrino, Elizabeth Harumi NABESHIMA, Nathália do Amaral Gastardo, Mitie Sônia SADAHIRA, Isabel Muranyi, Peter Eisner, Maria Teresa Bertoldo PACHECO
-
2023 Vol. 26
Physicochemical changes during controlled laboratory fermentation of cocoa (CCN-51) with the inclusion of fruits and on-farm inoculation
María Alicia Peña González, Jennifer Pamela Ortiz Urgiles, Fernanda Alegría Santander Pérez, Marco Antonio Lazo Vélez, Rodrigo Sebastián Caroca Cáceres
-
2023 Vol. 26
Nutritional evaluation and palatability of pet biscuits for dogs
Avaliação nutricional e palatabilidade de biscoitos pet para cãesAmanda Camila de Oliveira Poppi, Gislaine Gonçalves Oliveira, Jaisa Casetta, Elenice Souza dos Reis Goes, Eliane Gasparino, Diogo de Oliveira Marques, Carla Cristina Alves Nogueira, Sabrina Campos Sbaraini, Sabrina Martins dos Santos, Angelica Khatlab, Ricardo Souza Vasconcellos, Jucilene Cavali, Jerônimo Vieira Dantas Filho, Maria Luiza Rodrigues de Souza
-
2023 Vol. 26
Dehydrated mango (Mangifera indica L.) applied in milk chocolate development to sucrose reduction purpose: An innovative and success’ case driven by sensory perspective
Manga desidratada (Mangifera indica L.) aplicada no desenvolvimento de chocolate ao leite para fins de redução de sacarose: Um caso inovador e de sucesso pela perspectiva sensorialMarcella Benetti Ventura, Cecilia Teresa Muniz Pereira, Valdecir LUCCAS, Helena Maria André Bolini
-
2023 Vol. 26
Evaluation of a propolis hydroalcoholic solution with glycine in the joint reduction of microorganisms and helminth eggs from leafy green vegetables
Avaliação da eficácia da solução hidroalcoólica de própolis com glicina na redução conjunta de microrganismos e ovos de helmintos em vegetais de folhas verdesJuliana da Silveira Espindola, Natália de Almeida Corrêa Alfredo, Márcia Regina Beux, Sila Mary Rodrigues Ferreira, Diego Averaldo Guiguet Leal
© Brazilian Journal of Food Technology
Av. Brasil, 2880, Jd. Chapadão | Campinas-SP - Brasil - CEP 13070-178
Tel: +55 19 3743-1762 | E-mail: bjftsec@ital.sp.gov.br
Todo o conteúdo do periódico, exceto onde está identificado, é licenciado sob uma
Licença Creative Commons BY - Atribuição 4.0 Não Adaptada (CC BY 4.0).