Artigos
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2024 Vol. 27
Fruits of the Brazilian Cerrado are a potential alternative for food tourism and regional development
Bárbara Catarina Bastos de Freitas, Dianine Censon, Gabriela Fonsêca Leal, Romilda Ramos da Silva, Alex Fernando de Almeida, Claudia Cristina Auler do Amaral Santos, Thiago Lucas de Abreu-Lima, Rômulo Alves Morais, Glêndara Aparecida de Souza Martins
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2024 Vol. 27
Exploring goat's milk cheese: A systematic review of production techniques and innovations (2013-2023)
Explorando o queijo de leite de cabra: uma revisão sistemática das técnicas e inovações de produção (2013-2023)Rejane Maria Maia Moises, Cristiane Clemente de Mello Salgueiro, Maria Silvaneide Pereira Leitão, José Ferreira Nunes
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2024 Vol. 27
Plant-based protein sources applied as ingredients in meat analogues sustainable production
Fontes de proteína vegetal aplicadas como ingredientes na produção sustentável de análogos de carneVivian FEDDERN, Maria Giulia Stefanello Langone, Gustavo da Silva Fortunato, Carolina Inajá Dalla Gasperina Bonan, Jaciane Lutz Ienczak, Maria Manuela Camino Feltes
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2024 Vol. 27
Preclinical safety evaluation of a probiotic yogurt made with tumbo pulp (Passiflora tripartita Kunth)
Avaliação da segurança pré-clínica de um iogurte probiótico feito com polpa de tumbo (Passiflora tripartita Kunth)Miguel Angel Inocente Camones, Gladys Constanza Arias Arroyo, Óscar Bernuy Flores López, Marleny Flor Capcha Siccha, Gloria Tula Bravo Araujo, Jimy Jhonn Zavaleta Ayala
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2024 Vol. 27
Nisin or organic acid salt mixtures for the Calabrese-type sausages in industrial-scale production
Nisina ou misturas de sais de ácidos orgânicos para produção de linguiça tipo Calabresa em escala industrialEvilyn Lucas Fell, Lívia Maísa Brum, Enzo Nicoletti, Lisiane Sartoreto, Henrique Hoelscher, Rosicler Colet, Juliana Steffens, Jamile Zeni, Eunice VALDUGA, Rogerio Luis Cansian, Geciane Toniazzo Backes, Clarice Steffens
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2024 Vol. 27
Characteristics and processing of canned Amazon River prawn (Macrobrachium amazonicum) in Amazon sauce
Keber Santos Costa Junior, Francisco Alex Lima Barros, Natalino da Costa Souza, Peterson Emmanuel Guimarães Paixão, Leiliane Cristina Cardoso Araújo, Bruno Baltazar, Jhulie Carolline Sousa Ferreira, Deiviane de Cássia Fernandes Carvalho, Cristiana Ramalho Maciel, Marileide Moraes Alves
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2024 Vol. 27
Dietary fiber, polyphenols and sensory and technological acceptability in sliced bread made with mango peel flour
Fibra alimentar, polifenóis e aceitabilidade sensorial e tecnológica em pães fatiados elaborados com farinha de casca de mangaCesar Moreno-Rojo, Luz Maria PAUCAR-MENACHO, Saúl Ricardo Chuqui-Diestra, Victor Castro-Zavaleta
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2024 Vol. 27
The role of qualitative tests in detecting adulterants in stingless bee honey: A promising approach for honey producers and consumers
O papel dos testes qualitativos na detecção de adulterantes em mel de abelha sem ferrão: Uma promissora abordagem para produtores e consumidores de melMayara Faleiros-Quevedo, Celso Barbieri, Ana Carolina Isepan Motta, Tiago Mauricio Francoy
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2024 Vol. 27
Sensory acceptance of mango ice cream added with whey protein by consumers affected and not affected by cancer
Andrea Pissatto Peres, Emanuele Batistela dos Santos, Maressa Caldeira Morzelle, Priscila Becker Siqueira, Julia Santos da Cunha, Aline Magalhães Assis Cerzosimo, Weza Kissanga Kya Kapitango-a-Samba
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2024 Vol. 27
Technological and scientific prospection of phycocyanin production from Spirulina (Arthrospira spp.): optimization and application in ice cream
Samuel Ferreira Damaciano, Daniel Kurpan, Raphael de Oliveira Ribeiro, Isabella Bastos Torres, João Vitor Florido França, Elisabete Barbarino, Elcio Ribeiro Borges, Daniel Perrone, Anita Ferreira do Valle
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2024 Vol. 27
The Yacon FOS-rich syrup: Characterization, formulation into a coating with prebiotic potential, and application on minimally processed melon
Débora Samara Oliveira e Silva, Maria Irisdara Almeida Gomes, Lorena Maria Freire Sampaio, Ana Paula Dionísio, Adriano Lincoln Albuquerque Mattos, Aline Gonzaga Cunha, Luciana Siqueira Oliveira, Maria Izabel Gallão, Thatyane Vidal Fonteles, Sueli Rodrigues, Maria Raquel Alcântara de Miranda
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2024 Vol. 27
Fresh cheese production using freeze-dried papain as a vegetable coagulant
Produção de queijo fresco usando papaína liofilizada como co-agulante vegetalGrégor Villacréz Chavez, Segundo Grimaldo Chávez, Ralph Rivera Botonares, Nuri Carito Vilca Valqui, Marileydi Zuta Puscan, Manuel Oliva, Daniel Tineo
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2024 Vol. 27
Characterization of the production system of artisanal cheese makers in Currais Novos, Brazil
Samárah Albanez Veras de Souza Queiroz, Emmanuella de Oliveira Moura Araújo, Danielle Cavalcanti Sales, Luis Medeiros de Lucena, Isadora Mafra Lira dos Santos, Samira Teixeira da Silva, Manoel Pereira Neto, Marta Maria Souza Matos, Josemir Araújo Neves, Adriano Henrique do Nascimento Rangel
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2024 Vol. 27
Nutritional and consumer acceptance evaluation of soymilk from specialty and conventional soybean cultivars
Avaliação nutricional e aceitação pelo consumidor de extrato de soja de cultivares especiais e convencionaisIlana FELBERG, Mercedes Concórdia Carrão-Panizzi, Rosires DELIZA, Sidinéa Cordeiro de Freitas, Elizabeth Borges Gonçalves, Sidney PACHECO, Manuela Cristina Pessanha de Araujo Santiago, Rosemar ANTONIASSI
Instituto de Tecnologia de Alimentos (ITAL)
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Phone: +55 19 3743-1762 | E-mail: bjftsec@ital.sp.gov.br
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