Acervo
-
2023 Vol. 26
Microbiological evaluation of feet-cutter disc for broiler with a self-washing system using heated and non-heated water
Avaliação microbiológica de disco corta-pés de frangos com sistema de autolavagem utilizando água aquecida e não aquecidaRicardo Cavani, Marcela da Silva Rubio, Lucas Bocchini Rodrigues Alves, Khauston Augusto Pereira Alves, Marita Vedovelli Cardozo
-
2023 Vol. 26
Yacon juice as culture and cryoprotectant medium for Latilactobacillus sakei and Staphylococcus vitulinus autochthonous strains
Suco de yacon como meio de cultivo e crioprotetor para cepas autóctones de Latilactobacillus sakei e Staphylococcus vitulinusNoelia Palavecino Prpich, Ernesto Sanabria, María Fernanda Gliemmo, María Elisa Cayré, Marcela Paola Castro
-
2023 Vol. 26
Physicochemical composition and functional properties of bee pollen produced in different locations
Brena Karisa Campos de Melo, Jackeline Alves da Silva, Rhaabe Dayane da Silva Gomes, Patrícia Peixoto Custódio, Gunthineia Alves de Lira, Adriana Margarida Zanbotto Ramalho, Mônica Correia Gonçalves, Sthelio Braga da Fonseca, Adriano Henrique do Nascimento Rangel, Maria de Fátima Bezerra
-
2023 Vol. 26
Antimicrobial effect of phenolic-rich jaboticaba peel aqueous extract on Staphylococcus aureus and Escherichia coli
Efeito antimicrobiano de extrato aquoso rico em polifenóis de casca de jabuticaba em Staphylococcus aureus e Escherichia coliNataís Fleck, Wemerson Castro de Oliveira, Rosiele Lappe Padilha, Adriano BRANDELLI, Voltaire Sant’Anna
-
2023 Vol. 26
Biochemical, nutritional, and toxicological properties of the edible species Phlebopus beniensis with ethnomycological notes from Paraguay
Propriedades bioquímicas, nutricionais e toxicológicas da espécie comestível Phlebopus beniensis com notas etnomicológicas do ParaguaiMichelle Campi, Claudia Mancuello, Yanine Maubet, Enzo Cristaldo, Brenda Veloso, Francisco Ferreira, Lara Thornton, Gerardo Robledo
-
2023 Vol. 26
Viability and resistance of Lacticaseibacillus rhamnosus GG to passion fruit beverages with whey protein isolate
Adriana Couto Guerra, Eliane Maurício Furtado Martins, Daniele de Almeida Paula, Bruno Ricardo de Castro Leite Júnior, Roselir Ribeiro da Silva, Frederico Souza Lima Caldoncelli Franco, Maurilio Lopes Martins, Gabriel Henrique Horta de OLIVEIRA
-
2023 Vol. 26
Nutritional and consumer acceptance evaluation of soymilk from specialty and conventional soybean cultivars
Avaliação nutricional e aceitação pelo consumidor de extrato de soja de cultivares especiais e convencionaisIlana FELBERG, Mercedes Concórdia Carrão-Panizzi, Rosires DELIZA, Sidinéa Cordeiro de Freitas, Elizabeth Borges Gonçalves, Sidney PACHECO, Manuela Cristina Pessanha de Araujo Santiago, Rosemar ANTONIASSI
-
2023 Vol. 26
Allspice (Pimenta Dioica Lindl) leaves essential oil as a potential antioxidant and antimicrobial source for use in mechanically deboned poultry meat
Óleo essencial de pimenta-da-jamaica (Pimenta Dioica Lindl.) como potencial fonte antioxidante e antimicrobiana para uso em carne de frango desossada mecanicamenteBruna Fernandes Andrade, Vanuzia Rodrigues Fernandes Ferreira, Giselle Pereira Cardoso, Monalisa Pereira Dutra Andrade, Alcinéia de Lemos Souza Ramos, Maria das Graças Cardoso, Eduardo Mendes RAMOS
-
2023 Vol. 26
Variability of volatile compound profiles during two coffee fermentation times in northern Peru using SPME-GC/MS
Variabilidade dos perfis de compostos voláteis durante dois períodos de fermentação do café no norte do Peru usando SPME-GC/MSJhordy Perez, Martha Steffany Calderon, Danilo Edson Bustamante, Aline Camila Caetano, Jani Elisabet Mendoza, Samia Littly Jahavely Fernandez-Güimac
-
2023 Vol. 26
Spectrophotometry of Winkler and White's official methods for the determination of hydroxymethylfurfural in bee honey
Isabel Cabral Maeda, Aryele Nunes da Cruz Encide Sampaio, Evelyn Fernanda Flores Caron, José Fernando Nardy, Sarah Cristina de Oliveira, Juliano Gonçalves Pereira, Otávio Augusto Martins
-
2023 Vol. 26
Effect of different processing conditions to obtain expanded extruded based on cowpea
Efeito de diferentes condições de processamento na obtenção de extrusados expandidos à base de feijão-caupiIzabel Cristina Veras SILVA, Kaesel Jackson Damasceno-Silva, Jorge Minoru Hashimoto, Carlos Wanderlei Piler de Carvalho, José Luis Ramirez Ascheri, Melicia Cintia Galdeano, Maurisrael de Moura Rocha
© Brazilian Journal of Food Technology
Av. Brasil, 2880, Jd. Chapadão | Campinas-SP - Brasil - CEP 13070-178
Tel: +55 19 3743-1762 | E-mail: bjftsec@ital.sp.gov.br
Todo o conteúdo do periódico, exceto onde está identificado, é licenciado sob uma
Licença Creative Commons BY - Atribuição 4.0 Não Adaptada (CC BY 4.0).