Acervo

  • 2023 Vol. 26

    Pesticides in honey: bibliographic and bibliometric analysis towards matrix quality for consumption
    Pesticidas no mel: análise bibliográfica e bibliométrica com respeito à qualidade da matriz para consumo

    María José Jaramillo-Zárate, Lina María Londoño-Giraldo

  • 2023 Vol. 26

    Amido de sementes de manga: Obtenção, propriedades e aplicações
    Starch of mango seeds: Obtaining, properties and applications

    Shirlyanne Ferreira da Silva Oliveira, Ana Paula Trindade Rocha, Thais Jaciane Araújo Rodrigues

  • 2023 Vol. 26

    Microbiological evaluation of feet-cutter disc for broiler with a self-washing system using heated and non-heated water
    Avaliação microbiológica de disco corta-pés de frangos com sistema de autolavagem utilizando água aquecida e não aquecida

    Ricardo Cavani, Marcela da Silva Rubio, Lucas Bocchini Rodrigues Alves, Khauston Augusto Pereira Alves, Marita Vedovelli Cardozo

  • 2023 Vol. 26

    Determination of exogenous water in grape juice through the isotopic analysis of 18O/16O
    Determinação de água exógena em suco de uva através da razão isotópica do 18O/16O

    Mirella Mallmann Kercher, Susiane Leonardelli, Gilberto João Cargnel, Regina VANDERLINDE

  • 2023 Vol. 26

    Yacon juice as culture and cryoprotectant medium for Latilactobacillus sakei and Staphylococcus vitulinus autochthonous strains
    Suco de yacon como meio de cultivo e crioprotetor para cepas autóctones de Latilactobacillus sakei e Staphylococcus vitulinus

    Noelia Palavecino Prpich, Ernesto Sanabria, María Fernanda Gliemmo, María Elisa Cayré, Marcela Paola Castro

  • 2023 Vol. 26

    Physicochemical composition and functional properties of bee pollen produced in different locations

    Brena Karisa Campos de Melo, Jackeline Alves da Silva, Rhaabe Dayane da Silva Gomes, Patrícia Peixoto Custódio, Gunthineia Alves de Lira, Adriana Margarida Zanbotto Ramalho, Mônica Correia Gonçalves, Sthelio Braga da Fonseca, Adriano Henrique do Nascimento Rangel, Maria de Fátima Bezerra

  • 2023 Vol. 26

    Effects of post-harvest UV-B irradiation on phenolic content and antioxidant activity of Rhodomyrtus tomentosa fruit

    Thi Ngoc Ha Lai, Lan Phuong Hoang, Van Lam Nguyen, Hoai Thi Tran

  • 2023 Vol. 26

    Antimicrobial effect of phenolic-rich jaboticaba peel aqueous extract on Staphylococcus aureus and Escherichia coli
    Efeito antimicrobiano de extrato aquoso rico em polifenóis de casca de jabuticaba em Staphylococcus aureus e Escherichia coli

    Nataís Fleck, Wemerson Castro de Oliveira, Rosiele Lappe Padilha, Adriano BRANDELLI, Voltaire Sant’Anna

  • 2023 Vol. 26

    Biochemical, nutritional, and toxicological properties of the edible species Phlebopus beniensis with ethnomycological notes from Paraguay
    Propriedades bioquímicas, nutricionais e toxicológicas da espécie comestível Phlebopus beniensis com notas etnomicológicas do Paraguai

    Michelle Campi, Claudia Mancuello, Yanine Maubet, Enzo Cristaldo, Brenda Veloso, Francisco Ferreira, Lara Thornton, Gerardo Robledo

  • 2023 Vol. 26

    Viability and resistance of Lacticaseibacillus rhamnosus GG to passion fruit beverages with whey protein isolate

    Adriana Couto Guerra, Eliane Maurício Furtado Martins, Daniele de Almeida Paula, Bruno Ricardo de Castro Leite Júnior, Roselir Ribeiro da Silva, Frederico Souza Lima Caldoncelli Franco, Maurilio Lopes Martins, Gabriel Henrique Horta de OLIVEIRA

  • 2023 Vol. 26

    Characterization of Dutch-Cocoa produced using potash extract from cocoa pod husk as an alkalizing bioresource

    Gibson Lucky Arueya, Olukunle O. Sharon

  • 2023 Vol. 26

    Nutritional and consumer acceptance evaluation of soymilk from specialty and conventional soybean cultivars
    Avaliação nutricional e aceitação pelo consumidor de extrato de soja de cultivares especiais e convencionais

    Ilana FELBERG, Mercedes Concórdia Carrão-Panizzi, Rosires DELIZA, Sidinéa Cordeiro de Freitas, Elizabeth Borges Gonçalves, Sidney PACHECO, Manuela Cristina Pessanha de Araujo Santiago, Rosemar ANTONIASSI

  • 2023 Vol. 26

    Antioxidant activity and bioactive compounds in ora-pro-nóbis flour (Pereskia aculeata Miller)
    Atividade antioxidante e compostos bioativos na farinha de ora-pro-nóbis (Pereskia aculeata Miller)

    Ariane Cristina de Almeida Ciríaco, Ricardo de Morais Mendes, Vania Silva Carvalho

  • 2023 Vol. 26

    Allspice (Pimenta Dioica Lindl) leaves essential oil as a potential antioxidant and antimicrobial source for use in mechanically deboned poultry meat
    Óleo essencial de pimenta-da-jamaica (Pimenta Dioica Lindl.) como potencial fonte antioxidante e antimicrobiana para uso em carne de frango desossada mecanicamente

    Bruna Fernandes Andrade, Vanuzia Rodrigues Fernandes Ferreira, Giselle Pereira Cardoso, Monalisa Pereira Dutra Andrade, Alcinéia de Lemos Souza Ramos, Maria das Graças Cardoso, Eduardo Mendes RAMOS

  • 2023 Vol. 26

    Physicochemical and amino acid profiles of probiotic yoghurt with the addition of podang urang mango (Mangifera indica L.) extract

    Dyah Nurul Afiyah, Riska Nurtantyo Sarbini, Irma Isnafia Arief, Tuti Suryati

  • 2023 Vol. 26

    Variability of volatile compound profiles during two coffee fermentation times in northern Peru using SPME-GC/MS
    Variabilidade dos perfis de compostos voláteis durante dois períodos de fermentação do café no norte do Peru usando SPME-GC/MS

    Jhordy Perez, Martha Steffany Calderon, Danilo Edson Bustamante, Aline Camila Caetano, Jani Elisabet Mendoza, Samia Littly Jahavely Fernandez-Güimac

  • 2023 Vol. 26

    Design determination formula and shelf-life of new additive-free Mediterranean product

    Fatma Rabia Akcatemiz, Mustafa Mortas

  • 2023 Vol. 26

    Spectrophotometry of Winkler and White's official methods for the determination of hydroxymethylfurfural in bee honey

    Isabel Cabral Maeda, Aryele Nunes da Cruz Encide Sampaio, Evelyn Fernanda Flores Caron, José Fernando Nardy, Sarah Cristina de Oliveira, Juliano Gonçalves Pereira, Otávio Augusto Martins

  • 2023 Vol. 26

    Effect of different processing conditions to obtain expanded extruded based on cowpea
    Efeito de diferentes condições de processamento na obtenção de extrusados expandidos à base de feijão-caupi

    Izabel Cristina Veras SILVA, Kaesel Jackson Damasceno-Silva, Jorge Minoru Hashimoto, Carlos Wanderlei Piler de Carvalho, José Luis Ramirez Ascheri, Melicia Cintia Galdeano, Maurisrael de Moura Rocha

© Brazilian Journal of Food Technology
Av. Brasil, 2880, Jd. Chapadão | Campinas-SP - Brasil - CEP 13070-178
Tel: +55 19 3743-1762 | E-mail: bjftsec@ital.sp.gov.br

Licença Creative Commons
Todo o conteúdo do periódico, exceto onde está identificado, é licenciado sob uma
Licença Creative Commons BY - Atribuição 4.0 Não Adaptada (CC BY 4.0).